Spuzzle – det nya pusselspelet

Vem i familjen blir först klar med att lägga alla sina fem pussel? I det nya och unika brädspelet Spuzzle ska du och dina medspelare så snabbt som möjligt lägga era fem pussel i en rafflande kamp mot klockan. Spelet börjar med att alla spelare väljer en egen pusselbricka samt bitarna som hör ihop med just det pusslets färg – till exempel grönt. Därefter ska varje spelare förbereda alla sina pusselbitar (fem uppsättningar med fyra bitar i varje), där varje bit föreställer olika roliga och färgglada djur, till exempel en läsande panda, en gitarrspelande tiger eller en papegoja i hatt.

Pussla på ett nytt spännande sätt

Spelkorten placeras i en hög i mitten av bordet och sedan är det dags att börja pussla! Spelet börjar med att spelarna turas om att dra kort och lägga ut de på bordet. Om det till exempel är en elefant på spelkortet får spelaren ta en av av sina pusselbitar som föreställer just en elefant och lägga den på sin pusselbricka. Om spelkortet föreställer en apa, måste spelaren ta bort en valfri pusselbit från något av sina pussel som ännu inte är färdiga. Var och en bygger sedan upp sitt pussel baserat på vilket kort som dras från leken.

Roligt för små och stora spelare

I spelet ingår även några wild cards och om en spelare råkar dra spuzzle-kortet får alla spelare själva välja att lägga till en valfri pusselbit på en av sina brickor. Den första spelaren som blir klar med alla sina fem pussel vinner! I spelet ingår ett spelbräde, en kortlek samt fyra uppsättningar med fem minipussel i fyra olika färger – blå, gul, lila och röd. Spuzzle går att spela helt ensam eller med två till fyra spelare från fyra år och uppåt, med en beräknad speltid på cirka 15 minuter. Spelet är lätt att lära sig och väldigt roligt för både små och stora pusselälskare.